1. Veiligheid
  2. optische rookmelder

De beste optische rookmelders voor je interieur

Laatst bijgewerkt: 16 mrt. 2023

Als je op zoek bent naar een rookmelder waarmee je kunt waarschuwen als er rook wordt gedetecteerd, heb je vast al gehoord van optische rookmelders. Deze melders zijn zeer effectief en bieden je de zekerheid dat je zal worden gewaarschuwd in geval van rook. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de top 10 optische rookmelders die je vandaag kunt kopen. Volg ons en lees verder om erachter te komen welke rookmelder het beste bij jou past!

Je interieur is belangrijk dan dat de meeste mensen denken. Zonder een goed interieur, voel jij je niet lekker in je huis. Daarom is het goed om te kijken hoe je de beste optische rookmelders voor je interieur kunt regelen. Zo weet je zeker dat je lekker in je vel zit als je thuis komt.

Het kan wel een hele klus zijn om de ideale optische rookmelders te vinden voor jouw interieur. Maar dat is geen enkel probleem voor ons! Op Interieurartikelenboer.nl hebben we namelijk de beste optische rookmelders voor je uitgezocht, zodat je zeker weet dat je interieur er het beste uit ziet.

optische rookmelders reviews opgesteld door interieurkenners

Onze kenners zijn dan ook voor ons aan de slag gegaan om zo snel mogelijk de beste optische rookmelder voor je te vinden. Dit klinkt makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Er zijn namelijk heel wat verschillende dingen waar je rekening mee moet houden als je een optische rookmelder voor je interieur wilt gaan vergelijken.

De optische rookmelders vergelijken doe je niet even binnen een dag. Daarom zijn we er al een hele tijd mee bezig. De kenners hebben alle mogelijke optische rookmelders onderzocht en goed bekeken. Ze zijn door de optische rookmelder test heen gekomen. Wanneer ze niet door de test heen komen, komen ze niet op onze website te staan.

Eenvoudig optische rookmelders vergelijken

De top 10 beste optische rookmelders voor je interieur vinden is niet makkelijk. Gelukkig hebben wij dit al voor je gedaan. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een keuze te maken uit onze top 10 optische rookmelders. Dan weet je zeker dat je de beste optische rookmelder hebt.

Een goede optische rookmelder vinden lijkt zonder een top 10 tegenwoordig onmogelijk. Het is dan ook goed om gebruik te maken van onze top 10 en daarna eens rond te kijken welke de beste opties is voor jou en welke niet. Aan de hand daarvan kun je een goede keuze maken. 

Top 10 best geteste optische rookmelders

Ei 146e Rookmelder 230V Met optische sensor met backup accu.

5/5

De Ei 146e rookmelder is van hoge kwaliteit en duurzaam. De rookmelder is stof- en vochtbestendig, waardoor hij ook in vochtige ruimtes wordt gebruikt. De rookmelder is ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en is uitgerust met een kleuren-LED die aangeeft wanneer het apparaat aan het laden is of wanneer er een melding wordt gedaan. Daarnaast is de Ei 146e rookmelder uitgerust met een geïntegreerde sirene, die je direct waarschuwt wanneer er brandgevaar is. De sirene heeft een geluidssterkte van 85dB en kan zelfs in hogere verdiepingen worden gehoord. Daarnaast heeft de rookmelder een ingebouwde testknop, waarmee je eenvoudig kunt controleren of de rookmelder nog goed functioneert. De Ei 146e rookmelder is een uitstekende keuze voor een veilig en betrouwbaar brandalarm in elke woning. Het is een betrouwbaar apparaat dat je zekerheid geeft dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij brandgevaar, waardoor je tijdig kunt reageren. Het apparaat is eenvoudig te installeren en te bedienen, waardoor iedereen dit kan doen.

DVM-SB90 optische rookmelder op verwisselbare batterij 9V.

5/5

De DVM-SB90 optische rookmelder op verwisselbare batterij 9V is ontworpen om u en uw gezin te beschermen tegen het gevaar van brand. Deze rookmelder is uitgerust met een grote testknop, waardoor het gemakkelijk is om te controleren of de melder goed werkt. Daarnaast is de melder voorzien van een waarschuwing voor bijna lege batterij, waardoor u voldoende tijd heeft om de batterij te vervangen voordat de melder onjuist werkt. De melder is ook voorzien van een optisch systeem dat een directe detectie van rook mogelijk maakt. Het kleine lenssysteem in de melder zorgt ervoor dat de melder zelfs de kleinste deeltjes van rook kan detecteren, waardoor het alarm bijna onmiddellijk wordt geactiveerd. Bovendien is de melder voorzien van een luid alarm, waardoor u en uw gezin op de hoogte worden gebracht van het gevaar van brand.

Smartwares rookmelder smoke alarm RM520 optisch.

5/5

Product naam: Smartwares rookmelder smoke alarm RM520 optisch. Product beschrijving: Met de Smartwares RM520 Rookmelder bent u verzekerd van een tijdige waarschuwing bij een brand. De rookmelder is voorzien van een geïntegreerde batterij met een levensduur van 10 jaar, zodat u de batterij niet tussendoor hoeft te vervangen. Bij een brand geeft de rookmelder een luid alarm van 85 dB af wat levensbedreigende situaties kan voorkomen. Ook heeft de rookmelder een optische sensor die rook detecteert en waarschuwt voor brand. De rookmelder is daarnaast eenvoudig te installeren.

FireAngel SW1-EUT Netgevoede optische rookmelder.

5/5

De FireAngel SW1-EUT is een uiterst betrouwbare en technisch geavanceerde rookmelder. De rookmelder heeft een 9V back-up batterij en is geschikt voor aansluiting op het 230V-net. Hij is uitgerust met de nieuwste optische technologie waardoor ook smeulende, langzaam ontwikkelende branden zeer snel en accuraat worden gedetecteerd. Daarnaast is de FireAngel SW1-EUT ook uitermate geschikt voor Nul op de Meter (NOM) woningen. Door gebruik te maken van de draadloze technologie kan de melder eenvoudig worden geïnstalleerd en geconfigureerd. De melder is daarnaast voorzien van een kleuren LED-signaal dat bij een brandalert of een vergelijkbare situatie wordt geactiveerd, waardoor het mogelijk is om direct actie te ondernemen. Bovendien is de melder voorzien van een automatische, geïntegreerde stofverwijdering.

Fito ASD-10Q Optische Rookmelder Batterij gaat 10 jaar mee 10 Jaar garantie Zeer compact model Inclusief dubbelzijdige.

5/5

De Fito ASD-10Q Optische Rookmelder is een betrouwbare en veilige rookmelder. Het zijn zeer compacte modellen met een dubbelzijdige montageplaat, waardoor u de rookmelder zowel aan het plafond als aan de muur kunt monteren. Het model heeft een lange levensduur en heeft een batterij die maar liefst 10 jaar meegaat. Daarnaast heeft het model een garantie van 10 jaar, waarmee u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid. De Fito ASD-10Q Optische Rookmelder is gecertificeerd volgens EN 14604. Dit betekent dat de rookmelder de hoogste veiligheidsnormen heeft gerealiseerd en verzekert u van maximale bescherming. De rookmelder is eenvoudig in gebruik, eenvoudig te installeren en heeft een luid pulserend alarm. Door deze rookmelder in elke verblijfsruimte van uw woning te plaatsen, bent u altijd verzekerd van maximale bescherming tegen een eventuele brand. Bij de aankoop wordt een handleiding meegeleverd voor de juiste montage.

optische rookmelder lithium batterij.

5/5

De optische rookmelder met een lithium batterij is ontworpen om u te helpen bij het veilig houden van uw huis. Met deze rookmelder heeft u de geruststelling dat uw huis beschermd is tegen brand en andere gevaren. De rookmelder is voorzien van een geavanceerde optische sensor die zelfs de kleinste rookdeeltjes kan detecteren. Dit zorgt ervoor dat u meteen op de hoogte bent als er een brand uitbreekt. Naast deze geavanceerde technologie heeft deze rookmelder ook een unieke functie. Met de 'Sleep Easy' functie kunt u het leeg-batterij-signaal uitschakelen voor een periode van maximaal 8 uur. Zo kunt u ongestoord slapen terwijl uw huis toch optimaal beschermd blijft. De rookmelder is ook voorzien van een automatisch testsysteem dat ervoor zorgt dat de batterij altijd optimaal wordt gemonitord. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om de rookmelder met een druk op de knop te testen op zijn werking. Dit maakt de rookmelder geschikt voor elk huishouden dat veilig wil wonen. Met deze optische rookmelder met lithium batterij bent u ervan verzekerd dat uw huis optimaal beschermd blijft tegen brand en andere gevaren.

AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij.

5/5

De AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij is een innovatief rookmeldersysteem dat uw veiligheid op een hoger niveau brengt. Het is uitgerust met Thermoptek en Wi-Safe2 technologie, waardoor het kan worden gekoppeld aan compatibele producten voor een verhoogde bescherming. Dit systeem is ook voorzien van een pauzeknop voor het stille afweren van ongewenste meldingen. Bovendien heeft de AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder een 10 jaar durende 3V lithiumbatterij, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van de batterij. De AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder is ook voorzien van een geavanceerd optisch alarm dat onmiddellijk een waarschuwing geeft bij het detecteren van rook. Dit systeem is in staat om rook detecteren in een breed spectrum van stoffen, waaronder onbrandbare materialen. Daarnaast heeft het een geïntegreerde temperatuursensor die het systeem in staat stelt om de temperatuur te detecteren en te waarschuwen bij extreme temperaturen. Bovendien is de AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder gemaakt van stevig, milieuvriendelijk materiaal en is het voorzien van een speciale coating die het systeem beschermt tegen stof en vuil.

AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR 5 jaar batterij.

5/5

De AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR 5 jaar batterij is een innovatief en duurzaam product dat uw huis veilig houdt. Dit optische alarmsysteem is ontworpen met behulp van de beste technologie en productiemethoden om ervoor te zorgen dat uw woning optimaal beschermd is tegen brandgevaar. De AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR 5 jaar batterij is eenvoudig te installeren met de bijgeleverde 9V alkaline batterij. Deze batterij heeft een levensduur van minimaal 5 jaar, waardoor u geen extra kosten heeft voor vervanging. Het product is ook uitgerust met een luid alarm dat oplicht wanneer er rook wordt gedetecteerd. Dit betekent dat u altijd een waarschuwing krijgt wanneer er brandgevaar is. Daarnaast is het product voorzien van een hoogwaardige koolstofmonoxide-detectie, waarmee uw huis wordt beschermd tegen deze gevaarlijke stof. Bovendien is de AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR 5 jaar batterij voorzien van een slimme technologie die uw woning altijd in de gaten houdt. Het product is ook ontworpen om te detecteren wanneer er een kortsluiting of overbelasting in het stroomnetwerk optreedt. Bovendien is de rookmelder voorzien van een testknop, waarmee u gemakkelijk de functionaliteit en het alarm kunt controleren. Met deze AngelEye Optische Rookmelder SB.

DVM-SA30-3: set met 3x optische rookmelder. Werkt 10 jaar op vaste batterij. Garantie 10 jaar. Voldoet aan Europese.

5/5

De DVM-SA30-3 is een innovatieve set van 3 optische rookmelders die werkt op een vaste lithium batterij van 3V. Deze rookmelders zijn ideaal voor gebruikers die geen gedoe met batterijen willen. De batterij zal tien jaar meegaan, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over vervanging. Ze voldoen aan de Europese normen en bieden een betrouwbare bescherming tegen brand. De melders hebben een kenmerkend design dat perfect past bij elke ruimte. De rookmelders zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je ze kunt afstemmen op je interieur. De kleine maar krachtige melders zijn ook gemakkelijk te installeren. Ze zijn voorzien van een afneembaar bevestigingssysteem dat de installatie vergemakkelijkt. De melders zijn ook eenvoudig te testen met een testknop.

Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen.

5/5

De Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen is ontwikkeld om uw leven en dat van uw geliefden te beschermen. Het apparaat detecteert de kleinste rookdeeltjes dankzij de optische rookmelder technologie. Dit maakt het een uiterst betrouwbaar apparaat. Dit apparaat is compact en onopvallend in het interieur. Bovendien is het voorzien van een luid alarmsignaal van 85 dB. Zodra er iets in uw woning ontstaat, krijgt u direct een waarschuwing. De Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen heeft ook een lege batterij indicator. Hiermee word je op tijd gewaarschuwd als de batterij aan vervanging toe is. Verder is er een pauzestand waarmee vals alarmen worden vermeden. Met goed onderhoud gaat deze rookdetector perfect maximaal 10 jaar mee. U bent dus verzekerd van een betrouwbare bescherming tegen brandgevaar in uw woning.

Onze laatste woord over optische rookmelders

De conclusie van de beste optische rookmelder is vrij logisch. Wij vinden dat onze top 10 bestaat uit de beste optische rookmelders die er zijn. De nummer 1 is voor ons de beste, maar voor iemand anders kan dit de nummer 4 zijn. Het is goed om hier zelf naar te kijken. 

Verder houden we de top 10 optische rookmelders altijd bij, zodat jij de beste optische rookmelder kopen kunt. We willen er namelijk voor zorgen dat iedereen een goede optische rookmelders kan kopen, zonder hier echt naar te hoeven zoeken.

Conclusie over de optische rookmelders vergelijking

Het is duidelijk dat optische rookmelders een geweldig hulpmiddel zijn bij het detecteren van rook. We hopen dat deze gids je geholpen heeft bij het kiezen van de beste optische rookmelder voor jou. Neem de tijd om alle opties te vergelijken, want er is er altijd een die perfect bij je past. Als je nog vragen hebt, kan je altijd contact met ons opnemen. Wij zullen je met alle plezier verder helpen bij het vinden van de beste optische rookmelder voor jou.

Inhoudsopgave

Auteur

Erick
Erick

Ik ben Erick, een gedreven avonturier met een passie voor fotografie. Mijn lens heeft me de wereld laten verkennen, van afgelegen bergen tot bruisende stadsgezichten. Altijd op zoek naar het perfecte beeld.

Veelgestelde vragen over de top 10 beste optische rookmelders

Als eerste wil je uiteraard weten waarom er een top 10 bestaat. De top 10 optische rookmelders bestaat niet zomaar. Wij willen voor ons interieur zelf namelijk ook niet een jaar zoeken voordat we de ideale optische rookmelder weten te vinden. Dit is precies de reden dat we voor een top 10 zijn gegaan. 

Onze kenners zijn al weken bezig met een goede top 10 in elkaar te zetten. Deze wordt ook actueel bijgehouden. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat jij de beste optische rookmelder weet te vinden die je nodig hebt. Dit is erg belangrijk voor je interieur.

De optische rookmelder thuis laten bezorgen is geen enkel probleem. We hebben niet voor niets een website die je online kunt bereiken. Je kunt ze eenvoudig bij je thuis laten bezorgen, zodat jezelf niet meer naar een winkel hoeft te gaan. Dit scheelt een hele hoop tijd voor de meeste mensen. 

Anders kun je altijd zelf nog naar een fysieke winkel toe gaan. Dan kun je daar de optische rookmelders bekijken en bepalen welke het beste bij je passen. Dit is niet altijd aan te raden, omdat er heel wat winkels zijn waar je teveel betaalt voor een optische rookmelder. Daarom is het goed om online de optische rookmelder te vergelijken.

Het kan zijn dat je de nummer 1 van onze top 10 lijst niet goed genoeg vindt. Dit is uiteraard vervelend, maar dit kan wel voorkomen. Daarom is het altijd goed om door onze hele top 10 heen te kijken. 

Een goede optische rookmelder zit er altijd wel voor je tussen. Daarom maakt het niet uit welke je uit onze lijst kiest. Ze zijn allemaal van goede kwaliteit en door een optische rookmelder test heen gekomen.

Na ons onderzoek vinden wij deze optische rookmelder de best geteste: Ei 146e Rookmelder 230V Met optische sensor met backup accu.. Maar geen zorgen als dit niet de optische rookmelder is die bij jou past, ook de rest van de top 10 beste optische rookmelders zijn goed en kunnen we adviseren. 

 

 

Gepubliceerd op: 16 feb. 2023