Zonwerende folie kan zeker een fijne keuze zijn voor je woning of bedrijfspand. Staat de felle zon de hele dag op de ruit? Dan kan de temperatuur binnen snel oplopen tot een onaangenaam binnenklimaat. Dit is niet prettig, en kan worden voorkomen door gebruik te maken van zonwerende folie. De zonwerende raamfolie mag niet worden verward met verduisterende raamfolie. Verduisterende raamfolie blokkeert namelijk ook volledig het zicht, wat zonwerende raamfolie niet doet. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen van zonwerende raamfolie. 

1. Je profiteert van meer privacy 

Veel bedrijven die kantoorpanden hebben met grote raampartijen kiezen voor zonwerende folie, omdat inkijk daarmee goed kan worden voorkomen zonder dat het zicht van binnen naar buiten wordt geblokkeerd. Voor bedrijven is het vooral belangrijk om uit het zicht te houden wat voor apparatuur en waardevolle bedrijfseigendommen binnen te vinden zijn. Ook voor particulieren kan dit belangrijk zijn. 

2. De zonwerende raamfolie kan gewoon worden gereinigd

Het is mogelijk om zonwerende raamfolie gewoon te reinigen. Het spreekt voor zich dat je de ramen wel mooi schoon wilt houden. Je kunt gewoon over de zonwerende raamfolie heen ‘lappen’, waarbij geen risico ontstaat dat de folie beschadigd raakt of los komt van het raam. Hierdoor zijn de zonwerende raamfolies onderhoudsvriendelijk. 

3. Zonwerende folie zorgt voor een goede licht- en warmteregulatie 

Zeker wanneer de zon lange tijd direct op het raam staat, kan de ruimte achter dat raam snel opwarmen tot een onaangename temperatuur. Daarnaast kan ook het licht overweldigend zijn, zeker wanneer je goed moet kunnen zien op een computerscherm of rustig televisie wilt kunnen kijken. Zonwerende raamfolie zorgt voor een optimale regulatie van zowel de warmte als het licht. Dit maakt ook dat de zonwerende folie een heel goede optie kan zijn voor de ruiten van de slaapkamer. Zeker in de zomer hebben veel mensen moeite met slapen door de hogere temperatuur in de slaapkamer. De zonwerende folie zorgt ervoor dat een aardig deel van de warmte buiten blijft, waardoor je beter aan je nachtrust toe komt op de warmste dagen van het jaar. 

4. Je bespaart op je energierekening

Zonwerende raamfolie absorbeert als het ware de energie van de zon, waardoor het makkelijker wordt om de temperatuur binnen onder controle te houden. Dit betekent dat je minder snel en minder vaak gebruik zal hoeven maken van de airconditioning. Uiteindelijk leidt dit tot een mooie besparing op de energierekening. In deze tijd proberen we allemaal energie te besparen. De energiekosten liggen dan ook nog altijd aan de hoge kant. Hoe minder je de airco aan hoeft te zetten, hoe meer je bespaart.

5. Geen verkleuringen door de zon

Tot slot helpt zonwerende raamfolie je eigendommen beschermen tegen verkleuring door de zon. Diverse soorten meubels zijn gevoelig voor verkleuring door de invloed van Uv-straling. Dit geldt onder meer ook voor vloerbedekkingen en bijvoorbeeld raambekleding. Door de verkleuringen gaan deze eigendommen minder lang mee. Je kunt de levensduur verlengen door alle eigendommen te beschermen tegen de negatieve invloed van Uv-straling. Dit doe je het meest eenvoudig door gebruik te maken van zonwerende raamfolie. Verkleuringen behoren dan tot de verleden tijd.